vineri, octombrie 29

Sechestrat in propria locuinta

Un barbat din comuna Sascut, judetul Bacau, a vazut moartea cu ochii, in momentul in care doi tineri au dat buzna peste el, l-au lovit si l-au legat de maini si de picioare cu perdeaua de la fereastra. Barbatul a fost chinuit aproximativ jumatate de ora, dupa care cei doi faptasi l-au lasat in pace. Odata scapat din strinsoare, omul a depus plingere la politie, iar atacatorii au fost prinsi si arestati preventiv pentru violare de domiciliu, lipsire de libertate si lovire. Se pare ca li s-a pus pata pe victima si s-au gandit ca un atac de intimidare ii face mai barbati in fata lui Petru M., 43 ani.

O dimineata inghetata




Urmele unei nopti geroase...

joi, octombrie 28

Pinda politistilor in preajma scolilor

Politistii de la Sectia 1 desfasoara pana pe 5 noiembrie o campanie de prevenire a accidentelor rutiere in apropierea unitatilor de invatamant. Scopul campaniei "Respecta, pentru a crea siguranta noii generatii", este de a identifica conducatorii auto care incalca legislatia rutiera in apropierea unitatilor de invatamant, generand astfel o stare de nesiguranta in randul cadrelor didactice, parintilor si a elevilor. In prima parte a campaniei, politistii au distribuit pliante in zona Scolii "Nicolae Iorga" Bacau, urmand ca in perioada 1 - 5 noiembrie 2010, agentii sa intreprinda controale cu caracter preventiv, pe str. Bicaz nr.136-160, din municipiul Bacau.

miercuri, octombrie 27

Mitingul profesorilor bacauani

foto Liviu Maftei
Pret de o ora, cadrele didactice bacauane au protestat miercuri la pranz in fata Palatului Administrativ. Aproximativ 350 de cadre didactice, membri ai Federatiei Sindicatului Liber din Invatamint, au cerut demisia Guvernului Boc, depolitizarea invatamintului, coeficienti mai mari in grila unica de salarizare, investitii prioritare in invatamint, dezbateri reale pe Legea Educatiei Nationale.

Vin sarbatorile...

Apropierea sarbatorilor de iarna se face simtita si in municipiul Bacau. Pe strazi si in parcuri au reaparut bradutii si ornamentele de iarna.




Alarma in politie


27 octombrie 2010 - Conform prevederilor legale privind organizarea si functionarea Ministerului Administratiei si Internelor si in aplicarea prevederilor Planului general de masuri pentru prezervarea ordinii publice‚ in situatia desfasurarii unor manifestatii de protest, de amploare sau cu risc public, generate de nemultumiri de ordin economico-social ale diferitelor categorii de populatie, ministrul Administratiei si Internelor, Constantin - Traian IGAS, a ordonat, incepand cu data de 26 octombrie , instituirea masurilor stabilite pentru gradul I in unitatile implicate in aplicarea masurilor si executarea misiunilor destinate mentinerii si asigurarii ordinii si sigurantei publice.


Protest la Zemes

Peste 200 de localnici din comuna Zemes, judetul Bacau, ies simbata in strada, nemultumiti de starea drumului DJ 117. Protestul localnicilor va fi urmat de un mars stradal pe distanta de 10 km care leaga Zemesul de satul Bolatau. Oamenii manifesta astfel impotriva institutiilor statului, pentru ca drumul care face obiectul nemultumirilor lor este impracticabil in anumite zone. Astfel, pe 30 octombrie, intre orele 09.00 - 14.00, drumul judetean DJ 117 din comuna Zemes va fi blocat de localnicii nemultumiti. Soferii se pling cel mai tare de strarea drumului, iar gravidele si virstnicii reclama faptul ca intr-o situatie de urgenta nicio ambulanta sau masina de pompieri nu poate ajunge in zona tocmai din cauza drumului foarte deteriorat.

Capcana pentru soareci



De-a soarecele si pisica.

marți, octombrie 26

HI-Q


Surpriză! Trupa Hi- Q a revenit la formula iniţială şi au lansat un nou single.Aceasta se numeşte “Încă o dată” şi sună chiar foarte bine!

luni, octombrie 25

Trecem la ora de iarna

Pe 31 octombrie 2010 trecem la ora de iarna
Si pentru anii urmatori – trecere la ora de vara si la ora de iarna
2011 – 27 martie – 30 octombrie
2012 – 25 martie – 28 octombrie
2013 – 31 martie – 27 octombrie
2014 – 30 martie – 26 octombrie
2015 – 29 martie – 25 octombrie
2016 – 27 martie – 30 octombrie
2017 – 26 martie – 29 octombrie
2018 – 25 martie – 28 octombrie
2019 – 31 martie – 27 octombrie
2020 – 29 martie – 25 octombrie

Bungee jumping la Vidraru




Doritorii de senzatii tari pot avea parte de adrenalina la barajul Vidraru. Contra unei sume "modice" de 100 euro, iubitorii sporturilor extreme pot face bungee jumping de pe barajul Vidraru. Am trait o astfel de experienta din postura de privitor. In momentul in care am iesit din tunelul care duce la baraj, mi-a atras atentia numarul mare de turisti animati de "ceva". Imediat m-am lamurit despre ce era vorba: un turist se pregatea pentru marele salt. Spectacolul era magnific. Lumea aplauda, striga si il incuraja pe tanarul care urma sa se arunce in gol, de pe barajul curbat inalt de 166 m. Toata pregatirea a durat mai bine de 15 min., semn ca sportivul nostru avea oarece temeri. In final, saltul a fost perfect, neinregistrandu-se evenimente nedorite.

Pregatiri pentru Ziua Armatei






Primaria Bacau impreuna cu Garnizoana Bacau sarbatoresc astazi Ziua Armatei. Festivitatea oficiala include depunerea unor jerbe de flori la mormintul eroilor din Cimitirul Central. Militarii si autoritatile locale vor participa la o slujba religioasa si vor asista la defilarea Garzii de Onoare. Manifestarile incep la ora 11.00, iar pe timpul evenimentului circulatia rutiera este intrerupta pe str. Marasesti, echipajele de politie deviind traficul pe rute ocolitoare. Pana la debutul momentului festiv, militarii si-au potolit foamea cu cate un covrig cald si au servit o cafea fierbinte.

duminică, octombrie 24

Vagon cisterna deraiat

La o saptamana de la producerea accidentului feroviar in triajul CFR Bacau, unul din vagoanele cisterna care a deraiat nu a fost ridicat nici la aceasta data. Vagonul este "garat" in boscheti si a fost "asigurat" doar cu cateva traverse de ciment. Locul accidentului a devenit intre timp loc de pelerinaj pentru curiosi.

Pescuit la rapitor pe Insula de Agrement




Cupa Toamnei la Rapitor, concurs organizat de Centrul Regional de Ecologie Bacau, s-a consumat astazi pe Insula de Agrement. Distanta minima intre ambarcatiuni a fost de 30 m, iar pescuitul a fost permis doar cu momeli artificiale. Desi vremea a fost superba, participantii s-au lasat asteptati. 

Conserve pentru iarna


Conopida la otet si muraturi asortate. Sotul meu s-a jucat putin cu legumele. Cred ca i-a iesit. Oricum gogosarii cu sos pusi in urma cu cateva saptamani sunt foarte gustosi.