vineri, decembrie 24

Unde este Mos Craciun?



Pe vremea cand credeam in Mos Craciun, il asteptam cu infrigurare. Acum il regasesc mai mult in reclamele publicitare. Ma intreb totusi: "Cei de pe acoperis sunt ajutoarele mosului?"

miercuri, decembrie 22

E.ON a inchiriat apartamente




La o zi dupa producerea nefericitului eveniment de pe str. Martir Horea nr. 22 unde in urma unei explozii declansate de o acumulare de gaze naturale au fost ranite trei persoane, autoritatile locale si E.ON Gaz au gasit primele solutii in ceea ce priveste familiile evacuate. Cele 16 familii, vor locui pentru urmatoarele sase luni sau mai mult in apartamente inchiriate de E.ON Gaz. Pentru inceput au fost identificate 10 locuinte, urmand ca pana de sarbatori sa fie rezolvata problema cazarii pentru toate cele 16 familii evacuate din scara A, de la nr. 22.

In cursul zilei de marti lucratorii E.On Gaz au reusit sa branseze din nou blocurile invecinate la reteaua de alimentare cu gaze naturale. Dupa o inventariere a pagubelor produse de suflul exploziei, s-a trecut la inlocuirea geamurilor.


Constructorii au demarat marti lucrarile de sprijin/sustinere a constructiei. In functie de verdictul expertilor in constructii, blocul respectiv va fi daramat sau consolidat.


A fost candva 22 decembrie



In urma cu 21 de ani, cativa bacauani au murit pentru libertate. Pe 22 decembrie 2010, autoritatile locale, rudele celor doborati de gloante si cativa "revolutionari" le-au adus un omagiu eroilor Revolutiei din '89. Evenimentul organizat la Cimitirul Central a cuprins un ceremonial militar si unul religios, respectiv depuneri de coroane si jerbe de flori. Printre morminte, parintii celor morti dadeau de pomana.


Incertitudini la E.ON Gaz

Autoritatile locale bacauane impreuna cu specialistii sositi in Bacau au stabilit pana acum ca explozia produsa la bl. nr. 22 de pe str. Martir Horea s-a produs pe fondul unei acumulari de gaze naturale. Totusi, reprezentantii E.ON spun ca "până la acest moment nu există nici o certitudine privind sursa acestei acumulări, comisia de anchetă urmând a stabili cu exactitate circumstanţele şi sursa acumulării de gaze.
Deşi este un stadiu incipient al anchetei şi nu se poate vorbi de o cauză certă a acumulării de gaze naturale, totuşi, în cursul nopţii de 21/22 decembrie a.c. E.ON Gaz Distribuţie a identificat, împreună cu autorităţile abilitate, o defecţiune pe conducta stradală de distribuţie a gazelor naturale, la aproximativ 24 de metri de imobilul ce a fost afectat de explozie".

Mi se pare ciudata raportarea facuta de angajatii E.ON, in conditiile in care in cursul diminetii se vorbea despre faptul ca acumularea de gaze s-a produs la nivelul pardoselii, intre plansee.

Imbucurator pentru restul locatarilor din zona (cu exceptia celor de la sc.A) este faptul ca programul de furnizare a gazelor naturale a fost reluat.  

marți, decembrie 21

Dupa explozie


Dupa explozia produsa la blocul nr. 22 de pe str. Martir Horea din municipiul Bacau, zona a fost impanzita de "specialisti". Au venit reprezentanti de la Institutul de Petrol si Gaze si de la Institutul National de Criminalistica. Surse oficiale spun ca din cauza politistilor criminalisti, angajatii E.ON Gaz nu au putut sa-si faca treaba. Criminalistii ar fi inchis zona si nu le-a permis celor de la E.ON Gaz sa patrunda in perimetrul securizat sa faca masuratori ale concentratie de gaze naturale existente in bloc.

Bloc distrus de explozie



foto Liviu Maftei

Blocul nr. 22 de pe str. Martir Horea din municipiul Bacau a fost distrus in aceasta dimineata de o explozie produsa pe fondul unei acumulari de gaze naturale. Trei persoane au fost ranite in timpul exploziei, doua dintre ele fiind recuperate de pompieri dintre daramaturi. Una dintre victime, aflata in stare grava, va fi transportata cu elicopterul la Bucuresti. Victima va ajunge la o clinica de specialitate din capitala unde va fi supusa unor interventii chirurgicale.

luni, decembrie 20

Coline, colinde




Colectivul Ziarului de Bacau a primit astazi vizita unui grup de colindatori. 26
de elevi au fost cantat colinde din repertoriul autohton si international.
Prestatia lor a fost aplaudata la scena deschisa.

Moarta de beata

foto by Nicu

Zicala "mort de beat" se potriveste manusa pentru o femeie din judetul Bacau. In varsta de 58 ani, femeia era de loc din satul Bratesti, comuna Barsanesti. Ileana B. a baut cot la cot cu barbatul ei, insa, tuica de casa i-a taiat rasuflarea. Dupa aproximativ trei ore, barbatul a vrut sa o trezeasca pe sotia sa, insa, aceasta era "teapana". Cand a venit ambulanta, medicul nu a mai putut face nimic si a constatat doar decesul.

duminică, decembrie 19

Afumatoare de cartier



Mergeam intr-o dimineata spre serviciu, cand, la coltul unui bloc, un miros innecacios de fum mi-a atras atentia. Asa cum anticipasem, un bun gospodar a improvizat in spatele blocului o afumatoare. De, ca omu', cred ca afuma si el o bucata de carne, doi carnaciori si o bucatica de sunca ca sa aiba ce pune pe masa de sarbatori. Pret de cateva secunde am fost tentata sa vad ce a pus in butoiul de tabla care inlocuia afumatoarea clasica. N-am indraznit.