miercuri, noiembrie 3

Copil mort in incendiu





În dimineaţa zilei de 03 noiembrie 2010, la ora 05.19, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău a fost anunţat prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu în municipiul Oneşti, strada Libertăţii, la locuinţa numitului S. C., în vârstă de 32 de ani, situată la parterul unui bloc de garsoniere de tip P+4.
               În cel mai scurt timp la locul evenimentului s-a deplasat din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu un ofiţer şi şapte subofiţeri sub comanda comandantului de detaşament, căpitan Cărăşel Ovidiu. Totodată, la locul incendiului s-a deplasat şi echipajul SMURD Oneşti, încadrat cu trei paramedici.
               La sosirea gărzii de intervenţie s-a constatat faptul că, incendiul se manifesta în două camere care comunicau între ele printr-o uşă. În interior se aflau minorii S. D. I., de 1 an şi 8 luni, care a decedat şi N. S. E., de 8 ani, care a fost salvat de către pompierii militari. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la Spitalul Municipal Oneşti cu arsuri pe căile respiratorii superioare, arsuri de gradul I pe mâini, picioare şi faţă. Concomitent cu acţiunea de salvare şi lichidare a incendiului desfăşurată de Garda de Intervenţie a Detaşamentului de Pompieri Oneşti, s-a luat măsura evacuării a trei persoane din garsonierele învecinate.
               În momentul producerii incendiului părinţii nu se aflau acasă, iar copiii dormeau.
               Vecinii au fost alarmaţi cu privire la producerea incendiului de către N. D. I., de 15 ani. Ulterior acesta a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal Oneşti cu stare de lipotimie.
               Echipajul SMURD a preluat de la locul intervenţiei pe numita H. M., în vârstă de 56 de ani, şi N. D. G., de 19 ani, care se aflau în stare de lipotimie. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal Oneşti.
               În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă efectul termic al aparatelor electrice de încălzire cu improvizaţii, au ars bunuri de mobilier şi textile din cele  două camere. (sursa ISU Bacau)